enhundenplan.blogg.se

Berättelsen om Snoddas en efterlängtad liten Korthals Griffon som bara blir större och större....

En helt vanlig dag.

Publicerad 2012-09-26 13:16:00 i Allmänt

Idag blir det lungt för hunden våran. Kanke bra efter två dagar i skogen.
 
-Nej husse och matte jag vill ut mer!
 
Fantastiskt nog sov han till halv sju idag och det har han aldrig gjort. Innan har vi försäkt med allt mindre vatten på kvällen, mer mat på kvällen, vara uppe längre, mindre mat på kvällen. You name it. Vi har prövat det mesta för att få honnom att sova längre. Ok allt utom att få sova i sängen. Där går min gräns. Tål inte massa skit och sand i sängen. Appro på det här ned att få hjälp med att få hunden att sova så är ändå det värsta "hjälpen" när man googlar på ämnet. Alla hävdar att "första natten var lite besvärlig men sen dess sover han alltid hela nätterna igenom och vaknar inte före nio" Jag vill bara påpeka att detta inte alltid är fallet och ni som skriver detta behöver faktiskt inte på peka detta till alla som har problem med detta på varierande forum. Det är inte något konstruktivt tips för oss andra. Just so you know!
 
 
Promenaderna upplever jag också går lite bättre men vi har inte vågat oss på dressyrlänken än. Då måste vi ha fullt fokus och nu i början på veckan har det varit mycket med inmätningen av husses försök och Snoddas träning har blivit lite lidande av det med. Det är faktiskt inget folk pratar som mycket om när man skaffar hund hur ofta man får dåligt samvete över att man inte hinner träna och göra det man vill med hunden. För döm flesta av oss är ju inte Andres Landin och kan leva på sina hundar och träna med dom jämt. Vi är vanliga dödliga med dedlines, möten och andra saker att passa och göra med. Ände vore det jätteroligt om han kunde bli något. Men som sagt allt hänger på mig och husse. Snoddas har nog potentialen frågan är bara om vi kan utvinna den. Snoddas farfar eller om det var morfar reste fågeln han ställt genom att du osäkrade hagelbössan endast. Det vore så coolt om man kunde lära honom. Dock är vi ju inte riktigt där än men det är ju bra att ha mål....
 
   
   
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matte

Har köpt sin första stående fågelhund. Snoddas heter han och bor med mig och husse som gör vårt bästa för han ska ha det bra. I ur och skur, vått och torrt harvar vi på med vardagslydnad, apportering och så småningom jaktträning. Här på bloggen ska ni få höra hur det går i vardagen från valp till första fågeln.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela