enhundenplan.blogg.se

Berättelsen om Snoddas en efterlängtad liten Korthals Griffon som bara blir större och större....

Utsällningen

Publicerad 2012-09-23 19:17:00 i Allmänt

Jo visst, han må ändå bara vara 4,5 månader men lite rosetter har han ändå lyckats snubbla över.
 
Det gick till på följande vis.
Inoficiell utställning på ön här i Umeå. Fin dag men hösten hade och har forrtfarande staden i ett stadigt grepp. Gled sakta upp på parkeringen, hundarna i de omkringliggande bilarna skällde lite försiktigt och gjorde oss uppmärksamma på dess närvaro. Vaccinationskontroll och sen va det dax....trodde vi ja. Men det var ganska många före oss men sen kom Snoddas tur. Husse lite nervös, men snoddas visste precis hur han skulle charma domaren.
Olyckligtvis inte precis på samma sätt som husse tänkt. Men som korthas griffon är man ofta ensam i sin ras och hederspris lyckades han på något konstigt vänster ändå charma henne, Han har ju till exempel "ett ben i varje hörn" vilket vi ser som en stor fördel. Då han annars hade sett ganska lustig ut.
 
Sen kom provet. Gruppfinal. Läs: DA DA DA DA DAM. Konkurensen bestod av en vorsterhane. Han var också fin tycket vi tills han blev lite för intresserad av att äta upp Snoddas än att springa runt i ringen. Då blev Snoddas också bäst i gruppen för några såna fasoner uppskttas inte på utställning tydligen. Vilken fröjd. Dock gick det inte lika bra i finalen men det vill inte Snoddas att vi pratar om riktigt än...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Matte

Har köpt sin första stående fågelhund. Snoddas heter han och bor med mig och husse som gör vårt bästa för han ska ha det bra. I ur och skur, vått och torrt harvar vi på med vardagslydnad, apportering och så småningom jaktträning. Här på bloggen ska ni få höra hur det går i vardagen från valp till första fågeln.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela